Word stroomversneller, sport mee in de strijd tegen energie-armoede

Op 2 september vindt in Amersfoort een sponsorloop plaats tijdens de Keistad Triathlon. De sponsorloop wordt georganiseerd door Stroomversnellers.nu, een baanbrekend initiatief om een mooier Nederland in een stroomversnelling te brengen. Van het opgehaalde geld wordt een zonnepanelenveld aangelegd waarvan de opgewekte elektriciteit – via de Energiebank Nederland – wordt geschonken aan huishoudens die tijdelijk hun energierekening niet kunnen betalen. Het idee is dat die mensen daarna op eigen kracht verder kunnen en ze op enig moment zèlf ook Stroomversneller worden.

 

In een notendop:

Wat: Sponsorloop om geld in te zamelen om mensen te helpen die in energie-armoede leven

Tijdstip en locatie: 2 september 2018 in hartje Amersfoort

Het motief: Geld inzamelen om een zonnepanelenveld aan te leggen, waarmee de Energiebank Nederland elektriciteit kan geven aan huishoudens met een laag inkomen, waarvan de energierekening een groot deel opslokt.

Hoe doe je mee: Iedereen kan Stroomversneller worden. Dat kan o.a. door:

  • Meedoen: 500m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen. Geef je op via www.stroomversnellers.nu
  • Helpen sponsorgeld binnen te halen
  • Reclame te maken
  • Helpen met trainen
  • Blog’s en/of vlog’s te maken van de trainingen

 

Waar doe je het voor?

Zo’n 750.000 huishoudens in Nederland zijn niet of nauwelijks in staat om hun energierekening te betalen. Dat is bijna 10% van het totale aantal huishoudens in Nederland. Dat is veel! De Energiebank Nederland helpt huishoudens om energie te besparen. Door coaching, met energiebesparende producten of met een ander steuntje in de rug. Duurzaam op meerdere manieren. Duurzaam omdat huishoudens in staat worden gesteld zelf structureel iets aan hun situatie te veranderen. Duurzaam omdat er energie bespaard wordt én duurzaam omdat er dus meer groene energie wordt opgewekt. Zo brengen we samen de stroomversnelling op gang om Nederland mooier – en groener – te maken.

 

Stroomversnellers.nu is een initiatief van enkele betrokken bedrijven om een mooier Nederland in een stroomversnelling te brengen. Met geld ingezameld tijdens sportevenementen leggen zij zonnepanelenvelden aan. Zo wordt de opwek van groene stroom verhoogd. Die stroom geven ze via de Energiebank Nederland door aan mensen met energie-armoede.

Jij krijgt als deelnemer alle steun die je nodig hebt om de zwem-fiets-looptocht te volbrengen. Trainingsschema’s, voedingstips, clinics waarin je de kneepjes van het vak leert en de sportkleding die je die dag nodig hebt.

 

De Energiebank Nederland, wat is dat ook alweer?

De Energiebank richt zich op huishoudens die moeite hebben om hun energierekening te betalen en die een inkomen hebben van maximaal 120% van het minimumloon. De Energiebank geeft deze huishoudens op drie manieren energie:

  1. In de vorm van coaching, die helpt door ander gedrag de energienota te verlagen
  2. Door energiebesparingsproducten te doneren, waardoor minder energie gebruikt wordt
  3. Door tijdelijk duurzame energie te doneren als financiële ondersteuning in de moeilijke eerste fase van gedragsverandering. (Die ondersteuning wordt nu veelal nog in euro’s gegeven, verkregen vanuit donaties).

 

Klik hier om dit persbericht in pdf te bekijken.