Vacature Landelijke projectleider / coördinator Stichting Energiebank Nederland


(0,4 fte voor periode 1 oktober 2020 – 31 december 2021, indicatie uurtarief: 65 EUR incl onkosten)

Informatie Stichting Energiebank Nederland:
Waar ga je werken?


De Stichting Energiebank Nederland wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen. In Nederland zijn er ongeveer 750.000 huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Het is onze missie om deze huishoudens op energievlak te versterken, zodat zij zelf hun energierekening blijvend kunnen verlagen.


De Energiebank helpt huishoudens om hun energierekening blijvend te verlagen. Met behulp van onze energiecoaches doorlopen huishoudens een traject van energiebewustwording, waarin zij gestimuleerd en geholpen worden om energie te besparen. Daarnaast ontvangen huishoudens een pakket met energiebesparend producten. Tot slot kijken de lokale Energiebanken naar lokale mogelijkheden om de energierekening verder naar beneden te brengen. Dit alles met als doel om met korte termijn hulp een langdurig effect te bereiken. Onze hulp wordt mogelijk gemaakt door middel van donaties in geld, energiebesparende middelen en tijd van vrijwilligers.

Functieomschrijving:

Wat ga je doen?

Als Landelijke projectleider & coördinator (0,4 fte) lever je een essentiële bijdrage om te groeien in aantal lokale Energiebanken in Nederland en een structureel financieel model te bouwen. Je bent de spin in het web. Je zorgt voor de verbinding naar het bestuur en stuurt de landelijke support aan.

In het 2-jaarsplan Stichting Energiebank Nederland zijn een drietal speerpunten gedefinieerd:

  1. Ondersteunen van huishoudens met diverse lokale diensten om hen zo goed mogelijk te helpen met energiebesparing en hun zelfredzaamheid hierin
  2. Opschalen aantal lokale energiebanken en het verder professionaliseren van de samenwerking en verbinding tussen de energiebanken (lokaal & landelijke energiebank)
  3. Verbreden van het maatschappelijk draagvlak ter bestrijding van de energiearmoede samen met een verscheidenheid van (overheids-) instanties en bedrijven.

Samen met bestuur met je verantwoordelijk voor het realiseren van deze speerpunten. Je neemt deel aan bestuursvergaderingen, en bereidt deze ook voor.


Het bestuur bestaat uit 4 á 5 leden, allen vrijwilligers. Door financiële ondersteuning van Stichting DOEN zijn we in de gelegenheid een landelijke projectleider / coördinator aan te stellen van 0,4 fte. En door de inzet van o.a. Accenture en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer zijn we in de gelegenheid landelijk support vorm te geven (0,4 fte).

Functie-eisen:
Herken jij jezelf hierin?

Werken aan een maatschappelijke doelstelling geeft je energie. Je bent vrolijk, optimistisch, neemt initiatief en weet de juiste mensen, zowel vrijwilligers als professionals, met elkaar te verbinden.

Met je organisatie vermogen, commerciële affiniteit, overtuigingskracht en sterke sociale vaardigheden weet je jouw doelen te realiseren samen met de andere vrijwilligers, gemeenten, schuldhulpverlening-organisaties en andere partners. En daarnaast heb je:
• HBO of WO niveau
• Ervaring in het coördineren en organiseren van vrijwilligers en hun activiteiten
• Ervaring met start up en scale up fases van organisaties
• Netwerk binnen gemeenten en of schuldhulpverlening organisaties
• Ervaring met fondsenwerving
• Minimaal 2 jaren ervaring in een gelijksoortige functie

Contactinformatie

Ben je enthousiast over deze functie, of heb je nog verdere vragen? Stuur dan een e-mail voor 24 september naar roel.woudstra@energiebanknederland.nl

Bekijk de PDF versie