Energiebank Sluis is nieuw!
We zijn momenteel nog druk bezig met het inrichten van deze pagina. Voor informatie kunt u tijdelijk terecht bij onze collega's in Hulst
Meer informatie

Sluis

Wij willen energiearmoede bestrijden door huishoudens op energievlak te versterken. Ons doel is: de energierekening blijvend verlagen. Onze hulp is gratis voor mensen met een minimuminkomen.

Hoe helpen we? Onze energiecoaches geven advies over energiebesparing en hulp bij het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. De bewoners ontvangen van ons een bespaarpakket met bijvoorbeeld radiatorfolie en ledlampen. Dit pakket wordt kosteloos geïnstalleerd zodat mensen structureel lagere lasten hebben.

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe? De Energiebank is een stichting die jou helpt om grip te krijgen op je energiekosten. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Den Haag.

Je kunt je zélf aanmelden of je kunt je aanmelden via je hulpverlener. Je mag ons ook e-mailen: info@energiebankdenhaag.nl.

Projectleider Energiearmoede

Contactgegevens Energiebank Den Haag e.o.

info@energiebankdenhaag.nl

0610818810

Energiecoach worden

Veel mensen willen hun energiegebruik verlagen. Wil jij hen helpen?

Een energiecoach is een opgeleide vrijwilligers die bewoners ondersteunt  in eigen buurt, wijk of stad bij het verlagen van hun energierekening. 

Aannamebeleid

Na je aanmelding, houdt de projectleider of een bestuurslid een gesprek met je. Je hoort dan meer over onze  organisatie, visie, het vrijwilligerswerk, onze werkwijze, de opleiding energiecoach voor huurders en de afspraken over minimale inzet en de opleiding. We zijn benieuwd naar je motivatie.

Daarna volg je de opleiding ‘energiecoach die huurders’. Een opleiding van drie dagdelen en een praktijktoets. Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je bewoners bij hen thuis bezoeken. Doordat je hun situatie ziet, hun motivatie hoort en hun energiegebruik bekijkt, kun je maatwerk leveren.

Voordat je zelfstandig huisbezoeken doet, vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen en een vrijwilligersovereenkomst te tekenen. Er vinden een paar opleidingen per jaar plaats. Je kunt je daarom gedurende het hele jaar aanmelden.

Woon je in Den Haag en heb je interesse? Meld je aan bij info@energiebanknederland.nl

Ons Bestuur

Marieke Vollering Programma Manager Energiebank Nederland / directeur a.i.
Marieke Vollering

Programma Manager / Directeur a.i.

Transparantie

Fiscale naam: Stichting Energiebank Sluis e.o.
IBAN (Rekeningnummer):
RSIN (Fiscaalnummer):
KVK nummer: