Rotterdam – Coördinator Fondsen & Producten

 

De Energiebank Rotterdam is op zoek naar een Coördinator Fondsen & Producten die als vrijwilliger aan de slag gaat om de fondsen en producten te werven die nodig zijn om het werk van de Energiebank mogelijk te maken.

 

WAT IS DE ENERGIEBANK?

De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Energie is essentieel voor ons welzijn en onze welvaart. Zonder energie kunnen we onze huizen niet verwarmen, kunnen we niet koken en niet communiceren. In Nederland hebben ongeveer 750.000 huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. De Energiebank wil een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden. Dit doen we door huishoudens hulp bij betaling, hulp bij besparing en hulp bij bewustwording te bieden. De Energiebank Rotterdam is de 2e locatie van de Energiebank NL en staat nog in de kinderschoenen waardoor er nog veel in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend!

 

WAAR HOUD JE JE MEE BEZIG?

Als Coördinator Fondsen & Producten ga je als vrijwilliger aan de slag voor de Energiebank Rotterdam. Je houdt je bezig met de volgende activiteiten:

 • Je bepaalt, binnen de landelijke kaders, de strategie voor fondsen- en productenwerving Rotterdam, hierbij zal je samenwerken met de coördinator fondsen & producten van de Energiebank Nederland.
 • Je ontwikkelt de strategie voor fondsen- en productenwerving en maakt dit tot een operationeel plan;
 • Je ontwikkelt aantrekkelijke proposities voor verschillende doelgroepen om op een slimme win-win manier fondsen en producten te werven;
 • Je zorgt dat locatie Rotterdam altijd over voldoende fondsen en producten kan beschikken, zodat kan worden voldaan aan de hulpvraag van de huishoudens die we helpen;
 • Via een persoonlijke benadering zet je je in om op lokaal niveau bedrijven, fondsen en particulieren te enthousiasmeren en overtuigen om de Energiebank te steunen;
 • Je organiseert lokale activiteiten en campagnes om donateurs te werven.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die 4 à 8 uur per week tijd heeft om de Energiebank te ondersteunen.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

We zoeken een enthousiaste persoon die het gedachtegoed van de Energiebank een warm hart toedraagt en zich wil inzetten om huishoudens in energiearmoede te helpen. Een proactief persoon die het leuk vindt om een ambitieuze en jonge organisatie als de Energiebank te ondersteunen. Verder beschik je over de volgende capaciteiten:

 • Je weet andere mensen te enthousiasmeren en activeren voor de Energiebank;
 • Je bent een ondernemende persoon die het leuk vindt om te netwerken en mensen mee te nemen in je doel;
 • Je weet een verhaal goed over te brengen en creëert de gelegenheid om dit te doen;
 • Je bent goed in staat om ‘win-win’ te denken en dit ook in te zetten in je gesprekken met potentiële donateurs;
 • Je bent een sociaal iemand die beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 

HEB JE ZIN IN DEZE UITDAGING?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je je tijd en energie als vrijwilliger inzetten voor de Energiebank? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae naar evelijn.van.de.water@energiebanknederland.nl. Kijk op energiebanknederland.nl voor meer informatie over de Energiebank en andere vacatures.

Voor de vacaturetekst in PDF, klik hier: Vacature coördinator fondsen producten – Energiebank Rotterdam