Zaterdag 17 september 2022 is de landelijke Open Energiedag. Die dag kunnen bewoners horen en zien wat er in de gemeente gebeurt op het gebied van energie. In Haarlemmermeer is een energie-informatiemarkt (Hoofddorp) en je kunt op bezoek bij een windmolen (Weteringbrug), zonnepark (Hoofddorp), zonnedak (Abbenes) en twee bewoners stellen hun energiezuinige huis open (Hoofddorp en Nieuw-Vennep).

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt (10.00-16.00) in Hoofddorp zijn alle initiatieven aanwezig die zich bezighouden met energie. Bewoners kunnen terecht voor informatie over: besparen, verduurzamen van huizen en de opwekking en het gebruik van lokaal opgewekte groene energie. Ook de gemeente en Ymere zijn aanwezig en beschikbaar voor vragen over energie.

Om bewoners al een eerste stap te laten zetten deelt Energiebank Haarlemmermeer gratis radiatorfolie uit (zolang de voorraad strekt).

Activiteiten op locatie
Boudewijn en Aarnoud stellen hun huis open in Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Ook kan je een bezoek brengen aan een windmolen in Weteringbrug, een zonneveld in Hoofddorp en een zonnedak in Abbenes.

Alle activiteiten met de exacte locaties en tijden staan op website van de Open Energiedag

De partners van de Open Energiedag in Haarlemmermeer zijn: