Minder energiezorgen, wel een warm huis

Elke maand moeite om de energierekening te betalen? Vind hulp en advies bij jou in de buurt en bespaar blijvend energie.

Krijg gratis hulp en advies bij jou in de buurt

We helpen jou om elke maand blijvend energie te besparen. En daarmee ook te besparen op je energierekening. Daarvoor hebben we tenminste je emailadres nodig. Natuurlijk gaan we veilig en voorzichtig met je gegevens om en delen we deze niet met anderen.

  Hoe doen we dat precies?

  Slimmer omgaan
  met energie

  Een energie-
  vriendelijker huis

  Gebruik maken
  van subsidies

  Hulp en advies bij jou in de buurt

  Klik op de plaatsnaam bij jou in de buurt

  milieu-centraal-logo 1

  Zit jouw gemeente of regio er niet tussen?

  De Energiebank is op steeds meer locaties beschikbaar. Zit jouw woonplaats er niet tussen? Dan kun je geholpen worden door andere organisaties die energiecoaching en -fixing aanbieden. Je kunt hiervoor terecht bij je gemeente. Via onderstaande link naar MilieuCentraal kun je ook zoeken naar coaches bij jou in de buurt.

  Vind coach via MilieuCentraal

  Alvast wat bespaartips om mee te beginnen

  Bespaartip #1

  Vijf minuten onder de douche en je kan al schoon zijn. Het gemiddelde is negen minuten. Hier valt heel veel energie te besparen: ruim 120m3 water per jaar. Dat is al tussen de €150 en €250 per jaar!

  Bespaartip #2

  Geen gloeilampen, maar ledlampen. LED is 90% zuiniger dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp. Je bespaart dus heel veel energie met evenveel licht.

  Bespaartip #3

  Op de bank met een dekentje, je favoriete trui aan en je thermostaat een graadje minder. Op die manier is 19C al gauw warm genoeg. En extra gezellig. Hiermee bespaar je al gauw 120m3 gas per jaar. Dat is al ongeveer €165 per jaar.

  Bespaartip #4

  In plaats van een droger, kun je je was ook ophangen. Dat scheelt stroom, én je huis ruikt lekker.

  05 Social post 1080x1080px (1)

  Bespaartip #5

  Apparaten die op stand-by staan, gebruiken nog steeds stroom. Bespaar energie door ze helemaal uit te zetten.

  03 Social post 1080x1080px

  Bespaartip #6

  Een volle wasmachine op eco-stand en op een lage temperatuur, zoals 20, 30 of 40 graden. Voor veel kleding is dat al warm genoeg. Bewaar de hete was voor echt vieze was, zoals bijvoorbeeld vaatdoekjes.

  01 Social post 1080x1080px (1)
  Neem contact met ons op
  Je bent hier:
  AanmeldenMijn woonplaats zit er niet tussen