De Energiebank

Sinds 2016 zetten lokale Energiebanken zich in voor betaalbare energie voor kwetsbare huishoudens. Ze werken samen met lokale organisaties, woningcorporaties en gemeenten.

Ontdek in het filmpje hoe coach Kevin van Energiebank Rotterdam met kleine stappen een groot verschil maakt.

We helpen op drie manieren


Energie-
coaching

Coaches geven inzicht in het energieverbruik. Ze helpen met het aanleren van nieuwe gewoontes om het verbruik te verlagen.


Een energie-
vriendelijker huis

Kleine aanpassingen, zelfs voor huurders, maken een huis energievriendelijker. De coach assisteert bij het installeren van gratis materialen zoals energiezuinige lampen en tochtstrips.


Verduurzaming
van huis en energie

Energiebanken helpen gemeenten, woningcorporaties en initiatieven met het betrekken van huishoudens bij de verduurzaming van energie en woningen.

Zelf een Energiebank starten?

We zijn altijd op zoek naar mensen die zelf een Energiebank op willen zetten voor hun eigen plaats, stad of regio. Zo kunnen we op nog meer plekken huishoudens helpen. Dit kan als zelfstandig initiatief maar ook in samenwerking met een reeds bestaande organisatie. Er zijn vele vormen mogelijk.

Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden en de ondersteuning die wij kunnen bieden.

Contact

Ook een Energiebank in uw gemeente?

Lokale Energiebanken helpen gemeenten, provincies en instanties als woningcorporaties bij het benaderen van huishoudens die niet altijd makkelijk te bereiken zijn. Samen kijken we hoe we deze groep het beste kunnen ondersteunen in uw gemeente of regio. Dit kan door middel van coaching en kleine aanpassingen zijn, maar ook door uitvoering van de witgoedregeling of voorlichting over subsidies. Energiecoöperaties, woningcorporaties of energieleveranciers ondersteunen we in communicatie richting bewoners over verduurzaming van een wijk.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Contact
House model wrapped in scarf on radiator home winter heating and insulation background fuel and energy crisis concept

Wil je bijdragen?

We waarderen het zeer als je wilt bijdragen! Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door het doen van een donatie of als vrijwillige energiecoach of medewerker.

Lees meer
Neem contact met ons op