Voortaan energiezuinige led-peertjes in lampen Meerwinkel                                                                               

Hoofddorp, 11 juni 2021 – De Energiebank Haarlemmermeer schenkt energiezuinige led-lampen aan kringloopwinkel Meerwinkel in Hoofddorp. De led-lampen zijn bedoeld voor in de tweedehands lampen die in de Meerwinkel worden verkocht. Vanaf nu zijn dus alleen energie-zuinige verlichting in de Meerwinkel verkrijgbaar dankzij de Energiebank die hiermee mensen met krappe beurs helpt besparen op de energienota.

Hoe werkt het?

In veel lampen die worden verkocht in de Meerwinkel, zitten nog energieslurpende halogeen- of gloeilampen van de vorige eigenaar. De koper tikt voor weinig geld een mooie lamp op de kop maar betaalt voor de energierekening: halogeenlampen gebruiken zomaar 8 keer meer stroom dan een zuinige led-lamp. De Meerwinkel vond het dan ook een fantastisch idee om de oude lampen te vervangen door led-lampen. Voordat een lamp de winkel in gaat, controleert een technisch team of de lamp het doet. Vanaf nu vervangt het team de energieslurpende lamp voor een zuinige led-lamp. De led-lampen worden gedoneerd door de Energiebank Haarlemmermeer. Het is een gezamenlijke actie om huishoudens op een simpele manier energie en geld te laten besparen. 

Olivier Bongers, bedrijfsleider bij de Meerwinkel: “In de Meerwinkel komen veel mensen met een smalle beurs. Het geeft ons een fijn gevoel dat we ze nu een mooie lamp kunnen verkopen die ook nog heel zuinig is. Goed voor de portemonnee én goed voor het milieu!”

Maak jij je wel eens zorgen over je energierekening?

De Energiebank Haarlemmermeer helpt mensen met een laag inkomen om hun energierekening blijvend te verlagen. Vrijwillige energiecoaches geven advies én gratis energiebesparende producten. Zo daalt de energienota en blijft er meer geld over. Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe? Een energiecoach helpt je graag. Maak een afspraak via 023 20 40 187 of mail: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl

Kijk voor meer informatie op www.energiebankhaarlemmermeer.nl

De Meerwinkel is hét kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving. Het brede aanbod van tweedehands spullen wisselt dagelijks: fietsen, kleding, boeken, meubels, kinderspeelgoed en veel meer. En lampen. De Meerwinkel biedt kansen voor mensen die moeilijk een baan vinden en stimuleert hergebruik van goederen. Kijk voor meer informatie op www.meerwinkel.nl

Noot voor de redactie (niet ter publicatie). Neem voor meer informatie contact op met:

Jorrit Leijting, Energiebank Haarlemmermeer: jorrit.leijting@energiebanknederland.nl,  06 5143 1730 

Op de foto: Jorrtit Leijting (links) van de Energiebank en een medewerker van de Meerwinkel in de werkruimte van het technische team van de Meerwinkel.