Landelijk – Coördinator IT

De Energiebank is op zoek naar een Coördinator IT die als vrijwilliger aan de slag gaat om de Energiebank verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten.

 

WAT IS DE ENERGIEBANK?

De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Energie is essentieel voor ons welzijn en onze welvaart. Zonder energie kunnen we onze huizen niet verwarmen, kunnen we niet koken en niet communiceren. In Nederland hebben ongeveer 750.000 huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. De Energiebank wil een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden. Dit doen we door huishoudens hulp bij betaling, hulp bij besparing en hulp bij bewustwording te bieden.

De Energiebank is in de omgeving Arnhem lokaal van start gegaan en is momenteel ook actief in Rotterdam en Haarlemmermeer. De stichting heeft momenteel nog veel andere potentiele locaties en wij zijn nog volop in ontwikkeling waardoor het leuk en uitdagend vrijwilligerswerk is.

 

WAAR HOUD JE JE MEE BEZIG?

Als Coördinator IT ga je als vrijwilliger aan de slag voor de landelijke organisatie, Energiebank Nederland. Je houdt je bezig met de volgende activiteiten:

 • Je ontwikkelt de IT strategie en vertaalt deze naar een tactisch en operationeel plan;
 • Je onderhoud en werkt mee aan de ontwikkeling van het IT-landschap van de Energiebank (Salesforce, CRM, Google Drive etc.) Samen met de lokale teams, zorg je ervoor dat de IT middelen zo optimaal mogelijk worden ingezet bij de verschillende Energiebank vestigingen, zodat de processen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingericht;
 • Eerste aanspreekpunt voor IT gerelateerde vragen van de diverse Energiebank vestigingen;
 • Adviseren van de verschillende Energiebanken m.b.t. IT-vraagstukken.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die minimaal een paar uur per week tijd heeft om de Energiebank te ondersteunen.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

We zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die het gedachtegoed van de Energiebank een warm hart toedraagt en zich wil inzetten om huishoudens in armoede te helpen. Een proactief persoon die het leuk vindt om een ambitieuze en jonge organisatie als de Energiebank te ondersteunen. Verder beschik je over de volgende capaciteiten:

 • Je hebt ervaring met de genoemde IT aspecten;
 • Je hebt kennis van Salesforce en Google Drive (pré);
 • Je bent resultaatgericht en beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je weet andere mensen te enthousiasmeren over de Energiebank;
 • Je bent een ondernemend persoon die het leuk vindt om te netwerken en mensen mee te nemen in je doel;
 • Je weet een verhaal goed over te brengen en creëert de gelegenheid om dit te doen;
 • Je bent een sociaal iemand die beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 

HEB JE ZIN IN DEZE UITDAGING?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je je tijd en energie als vrijwilliger inzetten voor de Energiebank? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae naar info@energiebanknederland.nl.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een (vrijblijvend) oriënterend gesprek kun je ook contact opnemen met Angelique Donders: tel 06 – 5475 3583, email: angelique.donders@energiebanknederland.nl.

 

Kijk op energiebanknederland.nl voor meer informatie over de Energiebank en andere vacatures.