Landelijk – Coördinator Fondsen & Producten

 

De Energiebank Nederland is op zoek naar een Coördinator Fondsen & Producten die als vrijwilliger aan de slag gaat om de Energiebank verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten.

 

WAT IS DE ENERGIEBANK?

De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Energie is essentieel voor ons welzijn en onze welvaart. Zonder energie kunnen we onze huizen niet verwarmen, kunnen we niet koken en niet communiceren. In Nederland hebben ongeveer 750.000 huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. De Energiebank wil een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden. Dit doen we door huishoudens hulp bij betaling, hulp bij besparing en hulp bij bewustwording te bieden.

De Energiebank is in de omgeving Arnhem lokaal van start gegaan en is dit jaar verder uitgegroeid met een vestiging in Rotterdam en de Haarlemmermeer. De Stichting is volop in ontwikkeling met uitbreidingen naar nog meer steden. Dat maakt het extra leuk en uitdagend en maakt het mogelijk om nog meer mensen te helpen.

 

WAAR HOUD JE JE MEE BEZIG?

Als Coördinator Fondsen & Producten ga je als vrijwilliger aan de slag voor de Energiebank Nederland. Je houdt je bezig met de volgende activiteiten:

 • Je geeft vorm aan de strategie voor fondsen- en productenwerving en vertaalt dit naar een tactisch en operationeel plan voor werving op landelijk niveau. Daarbij borg je de aansluiting van de landelijke strategie met die van de lokale stichtingen;
 • Je ontwikkelt aantrekkelijke proposities voor verschillende doelgroepen om op een slimme win-win manier fondsen en producten te werven. Daarbij ontwikkel je relaties om de fondsenwerving verder op te schalen;
 • Je ontwikkelt een systeem voor het bijhouden van externe contacten over alle Energiebanken en coördineert de externe communicatie richting de doelgroepen.
 • Via een persoonlijke benadering zet je je in om bedrijven, fondsen en particulieren te enthousiasmeren en overtuigen om de Energiebank te steunen;
 • Je organiseert en coördineert landelijke campagnes om donateurs te werven.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die 4 à 8 uur per week tijd heeft om de Energiebank Nederland te ondersteunen.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

We zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die het gedachtegoed van de Energiebank een warm hart toedraagt en zich wil inzetten om huishoudens in armoede te helpen. Een proactief persoon die het leuk vindt om een ambitieuze en jonge organisatie als de Energiebank te ondersteunen. Verder beschik je over de volgende capaciteiten:

 • Je bent in staat een concrete strategie neer te zetten om de doelen van de Energiebank te behalen;
 • Je bent een ondernemend persoon die het leuk vindt om te netwerken en mensen mee te nemen in je doel;
 • Je weet een verhaal goed over te brengen en creëert de gelegenheid om dit te doen;
 • Je bent goed in staat om ‘win-win’ en zakelijk te denken en dit ook in te zetten in je gesprekken met potentiële donateurs;
 • Je bent een sociaal iemand die beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Van een cold-call schik je niet af.

 

HEB JE ZIN IN DEZE UITDAGING?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je je tijd en energie als vrijwilliger inzetten voor de Energiebank?

Stuur dan je motivatie en curriculum vitae naar sjoerd.robertson@energiebanknederland.nl.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een (vrijblijvend) oriënterend gesprek kun je ook contact opnemen met Sjoerd Robertson: tel 06 11 45 69 49, email: sjoerd.robertson@energiebanknederland.nl.

Kijk op energiebanknederland.nl voor meer informatie over de Energiebank en andere vacatures.