Vacatures energiecoach v/m

Omschrijving
De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen.
Dat doen we onder de paraplu van De Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in zes steden van start is gegaan.

Werkzaamheden
Onze energiecoaches ondersteunen de deelnemers (zo noemen we de bovengenoemde huishoudens) van de Energiebank Kampen door hulp te bieden bij bewustwording en bij besparing. Denk bij bewustwording aan soms voor de hand liggende mogelijkheden als de thermostaat een graadje lager zetten, deuren en ramen dichthouden in de winter, stand-by apparaten zo vaak mogelijk uitzetten enzovoort.
En denk bij besparing aan bijvoorbeeld het verstrekken van ledlampen, radiatorfolie, tochtstrip, isolatiemateriaal, energieverbruik meters en slimme thermostaten.

De energiecoach is het directe aanspreekpunt voor de deelnemer. Hij zorgt voor terugkoppeling over de contactmomenten en stemt waar nodig af met het bestuur van de Energiebank Kampen.
De energiecoach is in staat om zijn hulp aan te passen aan de situatie van de deelnemer, zonder hierbij het doel uit het oog te verliezen. De energiecoach deelt zijn ervaringen met collega energiecoaches en volgt (waar nodig en gewenst) verdiepende trainingen. De energiecoach begeleidt minimaal één deelnemer.

Je stemt je werkzaamheden af met de deelnemers van de Energiebank Kampen, je inzet kan dus flexibel zijn en is niet gebonden aan vaste tijden.

Ben je enthousiast, heb je een hands-on mentaliteit en wil je huishoudens met het nodige geduld en empathie graag adviseren hoe zij energie en dus kosten kunnen besparen? Dan past het vrijwilligerswerk als energiecoach bij jou.

De Energiebank is een jonge en ambitieuze stichting die nog volop in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën
de Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid.

Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via wim.westendorp@outlook.com of telefonisch via 06 551 56 422.

Werktijden
In overleg met onze deelnemers. In de periode van mei tot september valt het werk van onze energiecoaches grotendeels stil omdat het voor de deelnemers in deze periode moeilijker is gemotiveerd te blijven tot energiebesparing. Het gasverbruik is dan immers al laag.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]