Kampen – Energiecoaches

De stichting Energiebank Kampen wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen we onder de paraplu van De Energiebank: een landelijk initiatief dat inmiddels al in vier steden van start is gegaan.

Werkzaamheden

Onze energiecoaches gaan klanten van de Energiebank Kampen ondersteunen door hulp te bieden bij bewustwording en bij besparing. Denk bij bewustwording aan soms voor de hand liggende mogelijkheden als de thermostaat een graadje lager zetten, deuren en ramen dichthouden in de winter, stand-by apparaten zo vaak mogelijk uitzetten enzovoort. En denk bij besparing aan bijvoorbeeld het verstrekken van LED-lampen, radiatorfolie, tochtstrip, isolatiemateriaal, energieverbruik meters en slimme thermostaten.

De energiecoach is het directe aanspreekpunt voor de klant. Hij zorgt voor terugkoppeling over de contactmomenten en stemt waar nodig af met het bestuur van de Energiebank Kampen. De energiecoach is in staat om zijn hulp aan te passen aan de situatie van de klant, zonder hierbij het doel uit het oog te verliezen. De energiecoach deelt zijn ervaringen met collega energiecoaches en volgt (waar nodig en gewenst) verdiepende trainingen. De energiecoach begeleidt minimaal één klant. Je stemt je werkzaamheden af met de klanten van de Energiebank Kampen, je inzet kan dus flexibel zijn en is niet gebonden aan vaste tijden.

Ben je enthousiast, heb je een hands-on mentaliteit en wil je huishoudens met het nodige geduld en empathie graag adviseren hoe zij energie en dus kosten kunnen besparen? Dan past het vrijwilligerswerk als energiecoach bij jou.

De Energiebank is een jonge en ambitieuze stichting die nog volop in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, omdat je veel vrijheid hebt om met je eigen creatieve ideeën De Energiebank verder te helpen ontwikkelen. Met je inzet lever je een bijdrage aan armoedebestrijding én duurzaamheid.

Meer achtergrondinformatie is beschikbaar bij Wim Westendorp, bereikbaar via wim.westendorp@outlook.com of telefonisch via 06 551 56 422.

Werktijden

In overleg met onze cliënten.