Bespaar energie

We weten hoe fijn het is om mee te kunnen doen met de mensen om je heen. Maar dat lukt niet altijd als je de energierekening moeilijk kunt betalen. Wij zorgen ervoor dat ook jij kunt besparen.

Zo geeft de Energiebank jou de energie om weer mee te kunnen doen!

A couple prepares their taxes from the comfort of their home.

Zo werkt ondersteuning van de Energiebank

Na aanmelding bij jouw lokale Energiebank neemt een coach contact met je op voor een afspraak bij je thuis. Daarmee start het gratis persoonlijk programma.
Besparen doen we in 3 stappen:

 • In stap 1 laten we zien hoe je in jouw situatie slimmer met je energieverbruik om kunt gaan.
 • In stap 2 helpen we om met eenvoudige aanpassingen je huis energievriendelijker te maken.
 • In stap 3 bekijken we welke mogelijkheden, regelingen en subsidies er nog meer zijn om energie te besparen. Misschien heb je recht op gratis vervanging van je koelkast of het voordelig laten isoleren van je huis.

De Energiebank helpt je daarbij.

Foto (10)

Zit jouw gemeente of regio er niet tussen?

De Energiebank is op steeds meer locaties beschikbaar. Zit jouw woonplaats er niet tussen? Dan kun je geholpen worden door andere organisaties die energiecoaching en -fixing aanbieden. Je kunt hiervoor terecht bij je gemeente. Via onderstaande link naar MilieuCentraal kun je ook zoeken naar coaches bij jou in de buurt.

Vind coach via MilieuCentraal

Gratis hulp en advies? Laat het ons weten.

  Begin alvast zelf met de bespaartips

  Er zijn vele kleine maatregelen die (bijna) niks kosten en samen vele honderden euro’s aan energie kunnen besparen. Met de meesten kun je eenvoudig zelf aan de slag. We hebben ze op een rijtje gezet in onze ‘bespaarplacemat’.

  Bekijk de bespaarplacemat
  Piggy bank, thermometer near radiator. Saving heating in winter. price heating. Energy crisis, energy efficiency and rising heating costs in Europe
  Neem contact met ons op