Energiebank Haarlemmermeer van start!

 

Hoofddorp, 17 mei 2017 – Haarlemmermeer is een bank rijker: De Energiebank Haarlemmermeer. Een bijzondere bank waar het niet draait om geld, maar om energie. De Energiebank helpt om grip te krijgen op de energiekosten. De klanten van de Energiebank zijn mensen die hun energierekening willen verlagen. De Energiebank is er voor iedereen en mensen met een minimuminkomen zijn extra welkom: voor hen is de hulp van een energiecoach en een bespaarpakket gratis, anderen betalen met een donatie. De winst van deze bank? Die zit hem in inwoners met een lagere energierekening en in een verlaging van de CO2 uitstoot!

Foto van links naar rechts: Ab Reijnders (wethouder), Wilfred de Bats (voorzitter), John Nederstigt (wethouder), Aarnoud van der Deijl (secretaris), Leo Mesman (vice voorzitter), Marco Albers (Penningmeester).

 

Vanochtend namen de wethouders Ap Reinders (o.a. sociale zaken) en John Nederstigt (o.a. duurzaamheid) uit handen van Wilfred de Bats, voorzitter van Energiebank Haarlemmermeer, het eerste energiebespaarpakket van de Energiebank Haarlemmermeer in ontvangst. Na de toespraken van Wilfred de Bats, beide wethouders, en Barry Jansen, voorzitter Stichting Energiebank Nederland, gaven de wethouders het eerste energiebespaarpakket door aan Hussam Shehadeh, hij is de eerste klant die de energiecoaches gaan helpen om de energienota omlaag te krijgen.

 

De Energiebank is er voor iedereen die zich wel eens zorgen maakt over de energierekening én voor iedereen die wil besparen op energie, maar niet zo goed weet hoe. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank. Heb je geen minimum inkomen? Dan helpen de energiecoaches jou ook graag in ruil voor een donatie. Zo help je elkaar.

 

Ap Reinders: “We zien bij veel mensen met een minimuminkomen dat de energierekening een belangrijke uitgavenpost is. En het is juist voor deze groep mensen lastig om energiebesparende maatregelen te nemen, omdat ook dat vaak geld kost. De Energiebank stelt kennis en energiebesparende middelen beschikbaar voor inwoners met een minimum inkomen. Zij kunnen op deze manier blijvend besparen op hun energierekening.”

 

Zijn collega John Nederstigt vult aan: “Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen moeten we veel minder energie gaan gebruiken en meer duurzame stroom opwekken. Nul op de meter is het doel. Ik vind het geweldig dat ons lokale energiebedrijf Tegenstroom samen met De Ark dit initiatief heeft genomen. En heel bijzonder dat de Energiebank Haarlemmermeer is opgestart met duurzaam verkregen geld, namelijk met een subsidie van Meerwind. Daarmee geven we inwoners die dat nodig hebben letterlijk ‘wind mee’!”

 

Meer weten? De Energiebank Haarlemmermeer is bereikbaar op 023 20 40 187 of welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

 

Klik hier voor het volledige persbericht en voor meer achtergrondinformatie.