Help mensen uit de kou

De Energiebank helpt met inzet van vrijwilligers huishoudens gemiddeld 48 euro per maand te besparen op hun energierekening. Doneer om dit belangrijke werk mogelijk te maken. De winter is er weer. Help hen uit de kou.

Doneer ook

Bedrag

Mede mogelijk gemaakt door:

                  

                              

Kan ik ook doneren aan een lokale Energiebank?

Doneren aan een lokale Energiebank kan ook. De donaties die via deze pagina binnenkomen gaan naar Stichting Energiebank Nederland. Indien je liever hebt dat je bijdrage bij jouw lokale Energiebank terecht komt ga dan naar de pagina van die bank binnen de site. Op de pagina kun je de doneer- of betaalgegevens van de betreffende bank vinden. Alvast hartelijke dank voor je bijdrage!

Waarvoor wordt mijn bijdrage gebruikt?

Energiebank Nederland ondersteunt de lokale Energiebanken. Enerzijds door te helpen bij de oprichting van nieuwe banken, anderzijds door hulp aan bestaande Energiebanken. Zij maakt beleid, ondersteunt met juridische hulp en stelt materialen ter beschikking, zoals bijvoorbeeld de website. Ook brengt Energiebank Nederland zoveel mogelijk de problematiek van de doelgroep in naar voren in het maatschappelijk debat.

Kan ik ook direct geld overmaken?

Direct een bijdrage overmaken kan uiteraard ook. Ons (IBAN) rekeningnummer is : NL03 INGB 0007 0378 98 tav Stichting Energiebank Nederland. Hartelijke dank alvast.

Resultaten van Energiebank in 2023

18.000+
huishoudens geholpen

20.000+ energiebesparende producten uitgedeeld

400+
vrijwillige energiecoaches

Onze aanpak werkt!

In 2023 heeft de Energiebank meer dan 18.000 huishoudens geholpen. TNO heeft onderzoek gedaan bij de Energiebank Arnhem naar het effect van onze aanpak. We zijn er trots op dat ze significante verbetering hebben aangetoond. Huishoudens ervaren minder tocht en kou in huis. Ook nemen luchtwegproblemen af en laat het energieverbruik een daling zien!

Lees de resultaten van het TNO onderzoek
ebnl-aanpak