Minder energiezorgen, wel een warm huis

De Energiebank staat voor een Nederland waarin iedereen mee kan doen. Onze vrijwilligers helpen mensen, die moeite hebben met het betalen van de energierekening, met duurzaam besparen van energie.

Word donateur!

Jouw donatie gebruiken wij om de Energiebank op meer plekken in Nederland te krijgen. Op die manier bieden we meer mensen de hulp en advies die ze nodig hebben, om blijvend energie te besparen.

Waarvoor wordt mijn bijdrage gebruikt?

Energiebank Nederland ondersteunt de lokale Energiebanken. Enerzijds door te helpen bij de oprichting van nieuwe banken, anderzijds door hulp aan bestaande Energiebanken. Zij maakt beleid, ondersteunt met juridische hulp en stelt materialen ter beschikking, zoals bijvoorbeeld de website. Ook brengt Energiebank Nederland zoveel mogelijk de problematiek van de doelgroep in naar voren in het maatschappelijk debat.

Kan ik ook direct geld overmaken?

Direct een bijdrage overmaken kan uiteraard ook. Ons (IBAN) rekeningnummer is : NL03 INGB 0007 0378 98 tav Stichting Energiebank Nederland. Hartelijke dank alvast.

Kan ik ook doneren aan een lokale Energiebank?

Doneren aan een lokale Energiebank kan ook. De donaties die via deze pagina binnenkomen gaan naar Stichting Energiebank Nederland. Indien je liever hebt dat je bijdrage bij jouw lokale Energiebank terecht komt ga dan naar de pagina van die bank binnen de site. Op de pagina kun je de doneer- of betaalgegevens van de betreffende bank vinden. Alvast hartelijke dank voor je bijdrage!

Resultaten van Energiebank in 2022

18.000+
huishoudens geholpen

20.000+ energiebesparende
producten uitgedeeld

400+ vrijwillige Energiecoaches

Wil je op een andere manier bijdragen?

Je kunt ook bijdragen aan de Energiebank door vrijwilliger te worden of producten te doneren. Voor het aanmelden als vrijwillige coach kun je terecht op de pagina’s van de lokale Energiebanken.

Lees meer
Neem contact met ons op