Energiebank Rotterdam

Wij willen bijdragen aan het verminderen van energie-armoede en energie tot eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor mensen met een minimuminkomen.

Stichting Samen010 en netbeheerder Stedin richtten in 2017 met ondersteuning van de gemeente Rotterdam samen de Energiebank Rotterdam op. Zij helpt huishoudens die rond het bestaansminimum leven en moeite hebben om hun energierekening te betalen. Het doel is het energieverbruik omlaag te brengen. Hierdoor dalen de maandelijkse kosten op de energierekening en wordt ook de CO2-uitstoot omlaag gebracht.

Rechtstreeks naar de website van Energiebank Rotterdam: www.energiebankrotterdam.com

Laatste ontwikkelingen

Rotterdammers geven energie

Waar gaat het om?

De Energiebank Rotterdam start een actie om geld in te zamelen voor Rotterdammers met lage inkomens die veel last hebben van de stijgende energieprijzen.

Jij kunt aan deze actie meedoen door geld te doneren!

Lees verder……

Rotterdammers geven energie

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

Mensen met een minimuminkomen kunnen zich gratis bij ons aanmelden. Geen minimum inkomen? Dan vragen we een donatie voor ons advies. Zo helpen we elkaar! Klik hier om de voorwaarden te bekijken en om je aan te melden.

Mijlpalen

Energie geven

Wil je iets doneren (geld of energiebesparende maatregelen/producten) of wil je energiecoach worden? Neem dan ook contact met ons op via telefoonnummer 010 466 67 22 of stuur een e-mail naar rotterdam@energiebanknederland.nl. Neem ook hier eens een kijkje om te zien hoe je ons zou kunnen helpen!

Energieteam Rotterdam

Ons bestuur

Jaarplan en jaarverslagen

Het jaarverslag 2020: klik hier.

Het beleidsplan voor 2021: klik hier.

Het jaarverslag 2021: klik hier.

Het financiële jaarverslag 2021: klik hier.

Het beleidsplan voor 2022: klik hier.