Energiebank Rotterdam

Wij willen bijdragen aan het verminderen van energie-armoede en energie tot eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor mensen met een minimuminkomen.

Stichting Samen010 en netbeheerder Stedin richtten in 2017 met ondersteuning van de gemeente Rotterdam samen de Energiebank Rotterdam op. Zij helpt huishoudens die rond het bestaansminimum leven en moeite hebben om hun energierekening te betalen. Het doel is het energieverbruik omlaag te brengen. Hierdoor dalen de maandelijkse kosten op de energierekening en wordt ook de CO2-uitstoot omlaag gebracht.

Laatste ontwikkelingen

2 weken geleden

De Energiebank Rotterdam

Komende week stijgt het kwik nog eventjes, maar daarna zullen we er echt aan moeten geloven: het najaar begint. Dit betekent dat we onze lichten en de verwarming weer steeds vaker en langer aan hebben en daardoor gaat het energieverbruik ook weer omhoog. We leiden daarom weer nieuwe coaches op die huishoudens helpen met het verlagen van hun energieverbruik. Onlangs volgde een groep nieuwe vrijwilligers onze training tot energiecoach. Deze training was in verband met corona online, maar de coaches worden getraind om zowel online als offline huishoudens van de beste adviezen te voorzien. We zijn erg blij en trots op deze nieuwe groep vrijwilligers en heten ze dan ook van harte welkom! #Energiebank #vrijwilligers #energiebesparen ... Verder lezenTerug

Bekijk op Facebook

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

Mensen met een minimuminkomen kunnen zich gratis bij ons aanmelden. Geen minimum inkomen? Dan vragen we een donatie voor ons advies. Zo helpen we elkaar! Klik hier om de voorwaarden te bekijken en om je aan te melden.

Mijlpalen

Energie geven

Wil je iets doneren (geld of energiebesparende maatregelen/producten) of wil je energiecoach worden? Neem dan ook contact met ons op via telefoonnummer 010 466 67 22 of stuur een e-mail naar rotterdam@energiebanknederland.nl. Neem ook hier eens een kijkje om te zien hoe je ons zou kunnen helpen!

Energieteam Rotterdam

Ons bestuur