Energiebank Rotterdam

Wij willen bijdragen aan het verminderen van energie-armoede en energie tot eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor mensen met een minimuminkomen.

Stichting Samen010 en netbeheerder Stedin richtten in 2017 met ondersteuning van de gemeente Rotterdam samen de Energiebank Rotterdam op. Zij helpt huishoudens die rond het bestaansminimum leven en moeite hebben om hun energierekening te betalen. Het doel is het energieverbruik omlaag te brengen. Hierdoor dalen de maandelijkse kosten op de energierekening en wordt ook de CO2-uitstoot omlaag gebracht.

Laatste ontwikkelingen

1 week geleden

De Energiebank Rotterdam

Als je tijdens de voorjaarsvakantie een paar dagen niet thuis bent, kan je energie besparen door de thermostaat op vorstvrij (5 tot 10 graden) te zetten en de deuren in huis open te laten zodat de temperatuur in huis gelijk wordt. Op sommige klokthermostaten kun je zelfs een vakantieprogramma instellen!
Heb je een combiketel en staat de comfortstand voor warm water aan? In deze stand houdt de ketel steeds een klein beetje water warm, waarvoor er energie wordt gebruikt. Om deze energie te besparen kan je de comfortstand als je een tijdje van huis bent uitzetten. Hoe dat moet, lees je in de handleiding van je combiketel!
Heb je een gaskachel of ketel met waakvlam? Doe dan buiten het stookseizoen de waakvlam uit. Hiermee bespaar je jaarlijks ongeveer 30 m3 gas, wat neerkomt op een besparing van ongeveer 23 euro en 54 kg CO2. Moderne cv-ketels hebben elektronische ontsteking en daarom geen waakvlam.
Fijne voorjaarsvakantie gewenst!
#energiebesparen #Tip #vakantie #oppad #duurzaam #stedin #samen010 #energiearmoede
... Verder lezenTerug

Bekijk op Facebook

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

Mensen met een minimuminkomen kunnen zich gratis bij ons aanmelden. Geen minimum inkomen? Dan vragen we een donatie voor ons advies. Zo helpen we elkaar! Klik hier om de voorwaarden te bekijken en om je aan te melden.

Mijlpalen

Energie geven

Wil je iets doneren (geld of energiebesparende maatregelen/producten) of wil je energiecoach worden? Neem dan ook contact met ons op via telefoonnummer 010 466 67 22 of stuur een e-mail naar rotterdam@energiebanknederland.nl. Neem ook hier eens een kijkje om te zien hoe je ons zou kunnen helpen!

Energieteam Rotterdam

Ons bestuur