Energiebank Rotterdam

Wij willen bijdragen aan het verminderen van energie-armoede en energie tot eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor mensen met een minimuminkomen.

Stichting Samen010 en netbeheerder Stedin richtten in 2017 met ondersteuning van de gemeente Rotterdam samen de Energiebank Rotterdam op. Zij helpt huishoudens die rond het bestaansminimum leven en moeite hebben om hun energierekening te betalen. Het doel is het energieverbruik omlaag te brengen. Hierdoor dalen de maandelijkse kosten op de energierekening en wordt ook de CO2-uitstoot omlaag gebracht.

Laatste ontwikkelingen

20 uren geleden

De Energiebank Rotterdam

Woensdag 11 maart vond de eerste intervisie bijeenkomst van het nieuwe jaar plaats. Hier konden onze energiecoaches hun ervaringen delen en gezellig bijpraten met koffie/thee en lekkere koeken! Ook gaf Stedin-medewerker Ferry van der Ent een interessant college over de meterkast. Hier werd zeer positief op gereageerd!

Handige tip: de grootte van uw aansluiting is van invloed op de netbeheerderskosten. Wellicht kunt u besparen door te kiezen voor een kleinere aansluiting op het elektriciteits- en gasnet. Let wel, de aanpassing van uw aansluiting brengt eenmalig kosten met zich mee. Meer weten over het aanpassen van uw aansluiting? Kijk dan op www.stedin.net/aansluiting/ik-wil-de-aansluiting-aanpassen
... Verder lezenTerug

Bekijk op Facebook

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

Mensen met een minimuminkomen kunnen zich gratis bij ons aanmelden. Geen minimum inkomen? Dan vragen we een donatie voor ons advies. Zo helpen we elkaar! Klik hier om de voorwaarden te bekijken en om je aan te melden.

Mijlpalen

Energie geven

Wil je iets doneren (geld of energiebesparende maatregelen/producten) of wil je energiecoach worden? Neem dan ook contact met ons op via telefoonnummer 010 466 67 22 of stuur een e-mail naar rotterdam@energiebanknederland.nl. Neem ook hier eens een kijkje om te zien hoe je ons zou kunnen helpen!

Energieteam Rotterdam

Ons bestuur