Kampen

Over ons

Wij willen energiearmoede bestrijden door huishoudens op energievlak te versterken. Ons doel is: de energierekening blijvend verlagen. Onze hulp is gratis voor mensen met een minimuminkomen.

Hoe helpen we?

Onze energiecoaches geven advies over energiebesparing en hulp bij het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. De bewoners ontvangen van ons een bespaarpakket met bijvoorbeeld radiatorfolie en ledlampen. Dit pakket wordt kosteloos geïnstalleerd zodat mensen structureel lagere lasten hebben.

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

De Energiebank is een stichting die jou helpt om grip te krijgen op je energiekosten. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Kampen. Ons doel is tweeledig: het bestrijden van energiearmoede én de reductie van CO2-uitstoot door energiebesparing. Daarom helpen we graag iedereen besparen.

Je kunt je zélf aanmelden of je kunt je aanmelden via je hulpverlener.

Neem contact op voor een afspraak met één van onze energiecoaches: telefoon: 06 570 19 558 of mail: welkom@energiebankkampen.nl

Heb je geen minimum inkomen? Dan ben je ook van harte welkom!
Dan vragen we wel een donatie voor ons advies. Zo helpen we elkaar.

Energie geven

Doneer uw energiecompensatie aan de Energiebank Kampen
In deze laatste maanden van het jaar krijgt iedereen in Nederland met een energiecontract compensatie van de overheid voor de gestegen energiekosten. Als u uw energiecompensatie deels of geheel kunt missen, is de Energiebank een passend doel. In eerste instantie vragen we slechts €50 die gemakkelijk via de QR-code geschonken kunnen worden.

Het gehele bedrag van €190 is natuurlijk ook welkom en kan gestort worden op bankrekeningnummer NL47 RBRB 0777 9519 91 t.n.v. Stichting Energiebank Kampen o.v.v. energiecompensatiedonatie. Eventueel mogen er ook relevante producten gedoneerd worden, zoals LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, verbruikmeters, isolatiemateriaal en/of slimme thermostaten.
Er blijft niets aan de strijkstok blijft hangen. Alle financiën worden aangewend voor middelen om de kou buiten de deur te houden.

Neem contact op voor een afspraak met één van onze energiecoaches: telefoon: 06 570 19 558 of mail: welkom@energiebankkampen.nl

Wil je iets doneren (geld of energiebesparende maatregelen/producten) of wil je energiecoach worden? Neem dan ook contact met ons op via bovenstaand e-mailadres.

Nieuws

Energieteam Kampen

Vlnr: Johan Merkus, Wim Westendorp, Gerrit Prins, Niels Kranenburg, Jan van der Linde, Jacob Hakvoort, Jordy Kolk, Henk van Olst, Roelof Blom, Jan Boer, Jaap Jonker, Piet de Vries en Cees van Dongen

Ons Bestuur

Het bestuur heeft vier leden: Jacob Hakvoort (voorzitter), Niels Kranenburg (secretaris), Jordy Kolk (penningmeester) en Wim Westendorp (coördinator).

ANBI en transparantie

Energiebank Kampen is door de Belastingdienst erkend als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Deze goedkeuring is belangrijk, omdat je als donateur alleen schenkingen kunt aftrekken van de belastingen als een organisatie voldoet aan de eisen van ANBI. Daarnaast betekent dat dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dit houdt in dat alle opbrengsten direct naar de klanten gaan die onze hulp nodig hebben.

Fiscale naam: Stichting Energiebank Kampen
IBAN (Rekeningnummer): NL47 RBRB 0777 9519 91
RSIN (Fiscaalnummer): RSIN: 8588.97.477
KVK nummer: 7190 5464

Jaarverslag 2020 en jaarplan 2021:klik hier

Jaarverslag 2021 en jaarplan 2022:klik hier

Jaarverslag 2022 en vooruitblik 2023: klik hier

Onze banner