Haarlemmermeer

Wij willen energiearmoede bestrijden door huishoudens op energievlak te versterken. Ons doel is de energierekening blijvend verlagen. Onze hulp is gratis voor mensen met een minimuminkomen.

Hoe helpen we? Onze energiecoaches geven advies over energiebesparing en hulp bij het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. De bewoners ontvangen van ons een bespaarpakket met o.a. radiatorfolie en ledlampen. Dit pakket wordt kosteloos geïnstalleerd zodat mensen structureel lagere lasten hebben. Op termijn kan, in zeer specifieke situaties, energie worden geschonken op de wijze waarop de Voedselbank dat ook doet zodat mensen met een schone lei verder kunnen.

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

De Energiebank is een stichting die jou helpt om grip te krijgen op je energiekosten. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Haarlemmermeer.

Je kunt je zelf aanmelden of via je hulpverlener. Je mag ons ook bellen: 023 20 40 187 of mailen: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Nieuws

Energie geven

Heb je geen minimum inkomen? Dan ben je ook van harte welkom!

Ons doel is tweeledig: het bestrijden van energiearmoede én de reductie van CO2-uitstoot door energiebesparing. Daarom helpen we graag iedereen besparen. Geen minimum inkomen? Dan vragen we een donatie voor ons advies. Zo helpen we elkaar.

Neem contact op voor een afspraak met één van onze energiecoaches: telefoon: 023 20 40 187 of mail: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Wil je iets doneren (geld of energiebesparende maatregelen/producten) of wil je energiecoach worden? Neem dan ook contact met ons op via bovenstaande of neem hier eens een kijkje.

Energieteam Haarlemmermeer

Bekijk hier het energieteam van Haarlemmermeer en waar wij voor staan!

ANBI en transparantie

Energiebank Haarlemmermeer is bezig met erkenning door de Belastingdienst als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Deze goedkeuring is belangrijk, omdat je als donateur alleen schenkingen kunt aftrekken van de belastingen als een organisatie voldoet aan de eisen van ANBI. Daarnaast betekent dat dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dit houdt in dat alle opbrengsten direct naar de klanten gaan die onze hulp nodig hebben.

Fiscale naam: Stichting Energiebank Haarlemmermeer
IBAN (Rekeningnummer): NL02 RABO 0336 5597 55
RSIN (Fiscaalnummer): 8587.83.617
KVK nummer: 71613862

  • Klik hier om de jaarrekening van 2018 te bekijken.
  • Klik hier om het jaarverslag van 2018 te bekijken.
  • Klik hier om het jaarplan van 2019 te bekijken.