Energiecoach aanvragen

Maak jij je zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

De Energiebank is een stichting die jou helpt om grip te krijgen op je energiekosten. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Haarlemmermeer.

Je kunt je zelf aanmelden of via je hulpverlener. Je mag ons ook bellen: 023 20 40 187 of mailen: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Geef als je iets kunt missen!

Veel mensen zijn in financiële problemen gekomen door de ontplofte energieprijzen. Iedereen ontvangt hiervoor een compensatie van gemiddeld 400 euro van de overheid. Of je dit nu wél nodig hebt of niet. Door – een deel van – jouw voordeel te doneren aan de Energiebank help je mensen die door de stijging van de energieprijzen in de problemen zijn gekomen. Een bedrag van 25 euro zou al fantastisch zijn maar een ander bedrag mag natuurlijk ook.

Geef als je iets kunt missen! Scan de QR-code met de camera van je telefoon of gebruik ons rekeningnummer: NL02 RABO 0336 5597 55.

Nieuws

Hoe helpt de Energiebank?

De Energiebank zet zich in voor het bestrijden van energiearmoede. Energiecoaches gaan als vrijwilliger op huisbezoek om mensen met een kleine portemonnee te helpen met het besparen van energie. Ze geven voorlichting en delen energiebesparende middelen uit. Denk daarbij aan led-lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Doel is om bij de mensen die we helpen het energieverbruik structureel te verlagen.

Bij wie komt het terecht?

Het geld wordt ingezet om mensen te helpen die door de gestegen energieprijzen in financiële problemen zijn gekomen: gezinnen met kinderen, alleenstaanden of andere huishoudens die vóór de enorme prijsstijging al moeilijk rond konden komen. We werken samen met partijen als de Voedselbank en de gemeente Haarlemmermeer om deze mensen te vinden.

Heb je nog vragen of interesse: bel ons 023 20 40 187 of mail: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Energieteam Haarlemmermeer

Het Energieteam Haarlemmermeer wordt vertegenwoordigd door mensen uit een breed Haarlemmermeers maatschappelijk veld. Het bestaat uit de volgende personen (van links naar rechts):

 • Jorrit Leijting; algemeen lid Energieteam
 • Remco Pols; voorzitter
 • Marco Albers; penningmeester
 • Pia van Hijfte; algemeen lid Energieteam
 • Andrea van de Graaf; algemeen lid Energieteam
 • Aarnoud van der Deijl; secretaris

We zijn op zoek naar een vicevoorzitter

ANBI en transparantie

Energiebank Haarlemmermeer is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Deze goedkeuring is belangrijk, omdat je als donateur alleen schenkingen kunt aftrekken van de belastingen als een organisatie voldoet aan de eisen van ANBI. Daarnaast betekent dat dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dit houdt in dat alle opbrengsten direct naar de klanten gaan die onze hulp nodig hebben.

Beloningsbeleid bestuur:
De bestuursleden van onze stichting krijgen geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Er wordt geen vacatiegeld vergoed.

Fiscale naam: Stichting Energiebank Haarlemmermeer
IBAN (Rekeningnummer): NL02 RABO 0336 5597 55
RSIN (Fiscaalnummer): 8587.83.617
KVK nummer: 71613862

 • Klik hier om de jaarrekening van 2018 te bekijken.
 • Klik hier om het jaarverslag van 2018 te bekijken.
 • Klik hier om het jaarplan van 2019 te bekijken.
 • Klik hier om het jaarverslag van 2019 te bekijken.
 • Klik hier om de jaarrekening 2019 te bekijken.
 • Klik hier om het jaarplan van 2020 te bekijken
 • Klik hier om de jaarrekening van 2020 te bekijken.
Remco Pols

Voorzitter

Als regiomanager bij Ymere ben ik in mijn werk dagelijks bezig met de huisvesting van mensen met een laag inkomen. Deze ervaring neem ik mee naar de Energiebank. Het doel van de Energiebank spreek mij zeer aan. Ik ben voorzitter geworden in een tijd dat de energieprijzen enorm stijgen. Dat maakt ons werk harder nodig dan ooit. Mijn motto is dat van de Energiebank: energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen!

Marco Albers

Penningmeester

Dit initiatief past bij uitstek bij mijn persoonlijke doelstelling om iets voor onze mooie Haarlemmermeer te doen. Ik krijg veel energie van Energiearmoede
bestrijding; de doelstelling van onze stichting. Ik verwacht mijn financiële kennis goed te kunnen inzetten. Ik ben ondernemend, gedreven, serieus en een nieuwsjunk.

Aarnoud van der Deijl

Secretaris

Armoede raakt me en de toekomst van onze planeet raakt me. De Energiebank helpt mensen en helpt het milieu. Ik heb mijn eigen energierekening omlaag gekregen van 180
naar 50 euro per maand – de helft met investeringen als zonnepanelen, maar de andere helft met heel eenvoudig dingen een beetje anders doen zoals korter douchen en de cv-ketel lager zetten. Iedereen kan dat – daar ben ik van overtuigd.

Andrea van de Graaf

Lid energieteam

Bij ons energiebedrijf zien we veel klanten die aan het eind van elke maand moeite hebben hun rekening te betalen. Tegelijkertijd zijn dit ook vaak mensen die heel veel energie gebruiken. Omdat ze onvoldoende kennis hebben van de mogelijkheden om te besparen. Of niet de middelen hebben om energiebesparende dingen te kopen. Een ledlamp is best duur! Die mensen gaan we helpen, hoe fijn is het dat dat kan!

Jorrit Leijting

Lid energieteam

Ik help graag mensen om hun energierekening blijvend te verlagen. Dat is goed voor hun portemonnee en voor het klimaat.

Pia van Hijfte

Lid energieteam

Ik vind de Energiebank belangrijk omdat ik altijd heb gewerkt met mensen met een kleine portemonnee. Sinds dat ik werk bij Tegenstroom zie ik hoe moeilijk het is om je
energierekening te begrijpen. Een energierekening lijkt een voldongen feit. Ik leg hem graag uit en bekijk samen met jou waar je kunt besparen.