Ik wil hulp

Heb jij te maken met een torenhoge energierekening? Maak jij je zorgen of je deze wel kan betalen? Wij helpen jou bij het besparen van energie en helpen beoordelen of je termijnbedrag klopt met de huidige prijzen en je verbruik. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Haarlemmermeer.
Bel 023 20 40 187of mail welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Kom helpen

Zie en hoor je ook over al die huishoudens die in de problemen zijn? En jeuken jouw handen ook? Word dan Energiecoach of fixer. Je helpt bewoners van Haarlemmermeer  bij het verlagen van hun energieverbruik. De coach helpt vooral bij gedragsverandering, de fixer helpt bij het aanbrengen van de gratis energiebesparende producten. Je kunt ook beiden doen als je dat leuker vindt. Je krijgt vooraf training en gaat eerst een paar keer mee met een ervaren coach/fixer.

Doneer

Ieder huishouden heeft van de overheid een compensatie van gemiddeld 400 euro ontvangen. Of je dit nu wél nodig hebt of niet. Doneer – een deel van – jouw voordeel. Een bedrag van 25 euro is al fantastisch maar een ander bedrag mag natuurlijk ook.
Geef als je iets kunt missen! Scan de QR-code met de camera van je telefoon of gebruik ons rekeningnummer: NL02 RABO 0336 5597 55.

Nieuws

ANBI en transparantie

Energiebank Haarlemmermeer is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Deze goedkeuring is belangrijk, omdat je als donateur alleen schenkingen kunt aftrekken van de belastingen als een organisatie voldoet aan de eisen van ANBI. Daarnaast betekent dat dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dit houdt in dat alle opbrengsten direct naar de klanten gaan die onze hulp nodig hebben.

Beloningsbeleid bestuur:
De bestuursleden van onze stichting krijgen geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Er wordt geen vacatiegeld vergoed.

Fiscale naam: Stichting Energiebank Haarlemmermeer
IBAN (Rekeningnummer): NL02 RABO 0336 5597 55
RSIN (Fiscaalnummer): 8587.83.617
KVK nummer: 71613862

  • Klik hier voor alle jaarverslagen en -rekeningen

Energieteam Haarlemmermeer

Remco Pols

Voorzitter

Als regiomanager bij Ymere ben ik in mijn werk dagelijks bezig met de huisvesting van mensen met een laag inkomen. Deze ervaring neem ik mee naar de Energiebank. Het doel van de Energiebank spreek mij zeer aan. Ik ben voorzitter geworden in een tijd dat de energieprijzen enorm stijgen. Dat maakt ons werk harder nodig dan ooit. Mijn motto is dat van de Energiebank: energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen!

Marco Albers

Penningmeester

Dit initiatief past bij uitstek bij mijn persoonlijke doelstelling om iets voor onze mooie Haarlemmermeer te doen. Ik krijg veel energie van Energiearmoede
bestrijding; de doelstelling van onze stichting. Ik verwacht mijn financiële kennis goed te kunnen inzetten. Ik ben ondernemend, gedreven, serieus en een nieuwsjunk.

Aarnoud van der Deijl

Secretaris

Armoede raakt me en de toekomst van onze planeet raakt me. De Energiebank helpt mensen en helpt het milieu. Ik heb mijn eigen energierekening omlaag gekregen van 180
naar 50 euro per maand – de helft met investeringen als zonnepanelen, maar de andere helft met heel eenvoudig dingen een beetje anders doen zoals korter douchen en de cv-ketel lager zetten. Iedereen kan dat – daar ben ik van overtuigd.

Andrea van de Graaf

Vicevoorzitter

Bij ons energiebedrijf zien we veel klanten die aan het eind van elke maand moeite hebben hun rekening te betalen. Tegelijkertijd zijn dit ook vaak mensen die heel veel energie gebruiken. Omdat ze onvoldoende kennis hebben van de mogelijkheden om te besparen. Of niet de middelen hebben om energiebesparende dingen te kopen. Een ledlamp is best duur! Die mensen gaan we helpen, hoe fijn is het dat dat kan!

Jorrit Leijting

Lid energieteam

Ik help graag mensen om hun energierekening blijvend te verlagen. Dat is goed voor hun portemonnee en voor het klimaat.

Pia van Hijfte

Lid energieteam

Ik vind de Energiebank belangrijk omdat ik altijd heb gewerkt met mensen met een kleine portemonnee. Sinds dat ik werk bij Tegenstroom zie ik hoe moeilijk het is om je
energierekening te begrijpen. Een energierekening lijkt een voldongen feit. Ik leg hem graag uit en bekijk samen met jou waar je kunt besparen.