Haarlemmermeer

Wij willen energiearmoede bestrijden door huishoudens op energievlak te versterken. Ons doel is de energierekening blijvend verlagen. Onze hulp is gratis voor mensen met een minimuminkomen.

Hoe helpen we? Onze energiecoaches geven advies over energiebesparing en hulp bij het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. De bewoners ontvangen van ons een bespaarpakket met o.a. radiatorfolie en ledlampen. Dit pakket wordt kosteloos geïnstalleerd zodat mensen structureel lagere lasten hebben.

Energie ontvangen

Maak jij je wel eens zorgen of je de energierekening wel kan betalen? Of wil je besparen op energie, maar je weet niet zo goed hoe?

De Energiebank is een stichting die jou helpt om grip te krijgen op je energiekosten. Iedereen met een minimum inkomen kan zich gratis aanmelden voor hulp van de Energiebank Haarlemmermeer.

Je kunt je zelf aanmelden of via je hulpverlener. Je mag ons ook bellen: 023 20 40 187 of mailen: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Nieuws

Energie geven

Om voldoende middelen te hebben voor de aanschaf van energiebespaarpakketten zijn we heel blij met donaties. Dit kan op diverse manieren:

  • Onze coaches komen, als je geen minima bent, ook bij je langs en helpen je bij het besparen van energie. Je doet na het bezoek een vrijwillige donatie aan de Energiebank;
  • Geef je vrienden, familie, relaties of medewerkers een waardebon van de Energiebank. De ontvanger van de waardebon krijgt een certificaat waarop staat dat ze een energiebespaarpakket weggeven aan een gezin dat het nodig heeft. We hopen dat het iedereen goed gevoel geeft! Een erg geschikt alternatief als kerstpakket of bij Sinterklaas;
  • Je kunt natuurlijk altijd zelf ook Energiecoach worden.

Heb je nog vragen of interesse: bel ons 023 20 40 187 of mail: welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl.

Energieteam Haarlemmermeer

Bekijk hier het energieteam van Haarlemmermeer en waar wij voor staan!

ANBI en transparantie

Energiebank Haarlemmermeer is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Deze goedkeuring is belangrijk, omdat je als donateur alleen schenkingen kunt aftrekken van de belastingen als een organisatie voldoet aan de eisen van ANBI. Daarnaast betekent dat dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dit houdt in dat alle opbrengsten direct naar de klanten gaan die onze hulp nodig hebben.

Beloningsbeleid bestuur:
De bestuursleden van onze stichting krijgen geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Er wordt geen vacatiegeld vergoed.

Fiscale naam: Stichting Energiebank Haarlemmermeer
IBAN (Rekeningnummer): NL02 RABO 0336 5597 55
RSIN (Fiscaalnummer): 8587.83.617
KVK nummer: 71613862

  • Klik hier om de jaarrekening van 2018 te bekijken.
  • Klik hier om het jaarverslag van 2018 te bekijken.
  • Klik hier om het jaarplan van 2019 te bekijken.
  • Klik hier om het jaarverslag van 2019 te bekijken.
  • Klik hier om de jaarrekening 2019 te bekijken.
  • Klik hier om het jaarplan van 2020 te bekijken