Arnhem – Coördinator Communicatie & Marketing

 

De Energiebank is op zoek naar een Coördinator Communicatie & Marketing die als vrijwilliger voor de locatie Arnhem aan de slag gaat om de Energiebank verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten.

 

WAT IS DE ENERGIEBANK?
De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Energie is essentieel voor ons welzijn en onze welvaart. Zonder energie kunnen we onze huizen niet verwarmen, kunnen we niet koken en niet communiceren. In Nederland hebben ongeveer 750.000 huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. De Energiebank wil een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden. Dit doen we door huishoudens hulp bij betaling, hulp bij besparing en hulp bij bewustwording te bieden.

De Energiebank is in de omgeving Arnhem lokaal van start gegaan en heeft de ambitie om straks door te groeien naar andere regio’s. De Stichting staat nog in de kinderschoenen waardoor er nog veel in ontwikkeling is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend.

 

WAAR HOUD JE JE MEE BEZIG?

Als Coördinator Communicatie & Marketing Arnhem ga je als vrijwilliger aan de slag voor onze eerste lokale vestiging in Arnhem. Je houdt je bezig met de volgende activiteiten:

 • Je vertaalt de landelijke communicatiestrategie naar een lokaal communicatieplan;
 • Je draagt zorg voor het juist toepassen van de landelijke communicatie richtlijnen;
 • Je bedenkt lokale acties en campagnes om bekendheid te creëren en om vrijwilligers en donateurs te werven. Deze stem je goed af met lopende landelijke acties;
 • Met de landelijke communicatietoolkit als basis, ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe communicatiemiddelen, en bewaak je de inhoud, actualiteit en kwaliteit;
 • Regelmatig lever je input aan de landelijke Coördinator Communicatie & Marketing voor de nieuwsbrief en relevante berichtgeving op website en social media kanalen;
 • Je ondersteunt het team bij alle communicatie met de huishoudens en hulporganisaties.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die 4 à 8 uur per week tijd heeft om de Energiebank te ondersteunen.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

We zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die het gedachtegoed van de Energiebank een warm hart toedraagt en zich wil inzetten om huishoudens in armoede te helpen. Een proactief persoon die het leuk vindt om een ambitieuze en jonge organisatie als de Energiebank te ondersteunen. Verder beschik je over de volgende capaciteiten:

 • Je bent een sociaal iemand die beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een regisseur die het overzicht bewaakt over alle communicatie activiteiten en middelen;
 • Je weet hoe je een boodschap succesvol kunt overbrengen met oog voor verschillende doelgroepen;
 • Je bent creatief, schrijft makkelijk en kent de kracht van taal als geen ander;
 • Je hebt ervaring als communicatieadviseur;
 • Je hebt ervaring met CMS systemen;
 • Je weet van aanpakken en vindt het leuk om deel uit te maken van een dynamisch en ambitieus team.

 

HEB JE ZIN IN DEZE UITDAGING?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je je tijd en energie als vrijwilliger inzetten voor de Energiebank? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae naar marjan.jansen@energiebanknederland.nl.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een (vrijblijvend) oriënterend gesprek kun je ook contact opnemen met Marjan Jansen: tel 06 150 28 143, email: marjan.jansen@energiebanknederland.nl

 

Kijk op energiebanknederland.nl voor meer informatie over de Energiebank en andere vacatures.