Bij de Voedselbank in Hoofddorp zijn gratis energiebesparende producten uitgedeeld door medewerkers van de Energiebank Haarlemmermeer. Mensen die hun voedselpakket kwamen ophalen mochten kiezen uit tochtband, radiatorfolie, led-lampen, spaardouches en andere energiebespaarders. Ook was er de mogelijkheid om zich op te geven voor een adviesgesprek aan huis, met een energiecoach. De artikelen waren eerder dit jaar door Haarlemmermeerders gedoneerd aan de Energiebank.

Hans de Bats, voorzitter van de Voedselbank is maar wat blij met de actie.

“De Energiebank komt op het juiste moment, het wordt weer kouder en de energieprijzen zijn keihard gestegen en dat valt vooral bij de mensen die bij ons komen rauw op het dak. Iedere besparing is mooi meegenomen.”

Energiebank Haarlemmermeer is een stichting die mensen met een laag inkomen helpt om hun energierekening blijvend te verlagen. Vrijwillige energiecoaches geven tips én gratis energiebesparende producten om zo de energienota betaalbaar te houden.

Een energiecoach helpt graag mensen die zich wel eens zorgen maken of zij de energierekening nog wel kunnen betalen of die willen besparen op energie, maar niet zo goed weten hoe ze dat aan moeten pakken. Een afspraak maken kan via het Energieloket of door te bellen naar 023 20 40 187.

Energiecoach worden?

Energiebank Haarlemmermeer is dringend op zoek naar energiecoaches die mensen willen helpen besparen. Zij krijgen een training en materiaal en gaan eerst op pad met een ervaren energiecoach. Opgeven kan door te mailen naar welkom@energiebankhaarlemmermeer.nl of te bellen met 023 20 40 187 voor meer informatie.

De Energiebank Haarlemmermeer heeft nu ook een plek op de website van het Energieloket Haarlemmermeer. Hopelijk worden zo meer mensen die het nodig hebben, bereikt. Het bericht is ook op hun website te vinden: https://energielokethaarlemmermeer.nl/energiebank-haarlemmermeer-deelt-energiebesparende-artikelen-uit-bij-voedselbank/